Рецензія на поки невидане. Jinjer альбом «Cloud Factory»

Дата: 17-04-2014; | Автор: Стасян; | Рубрика Новини; | українська рок музика

Нашому журналу випала честь першими почути новий альбом чудового українського гурту Jinjer. Цей бенд вже не перший рік бентежить серця слухачів, не тільки в Україні, але й по всьому світу. Це й не дивно! Високотехнічне виконання інструментальних партій й неймовірний жіночий вокал, усе це разом може підняти мертвого з могили.

Так сталося і цього разу раз. Альбом 2014 року «Cloud Factory», не просто виправдав усі очікування, а й смачно вразив. Гурт фактично відійшов від напрямку, який грав раніше, але зберіг свою магічну фішку. Маючи усього 8 треків, він залишить вас сповненими сил та енергії. До нього увійшли:

1. Outlander

2. A Plus and Minus

3. No Hoard of Value

4. The Cloud Factory

5. Who’s Gonna Be The One

6. When Two Empires Collide

7. Желаю значит получу

8. Bad Water

Ми б були не ми, якби не розповіли про кожен трек окремо. Почнемо з «Outlander». Багатообіцяючий інструментальний початок і якісний запис дає зрозуміти, що тобі зараз буде торба. Затверджує це вокал, вступаючи у мікс на двадцять восьмій секунді. Чистий, приємний спів з домішкам екстриму, записаний у декілька партій. Так! Хлопці й справді прийшли на студію не за швидким записом, а за ласим шматком торту для слухача. Міцні приспіви та трек зроблений у кращих традиціях груву – це WIN! А текст? О, це окрема історія. Відверте послання до людей, актуальне на наш час. Побажання не бути сліпими, безглуздими й поважати природу та самих себе.

«A Plus and Minus» одразу дає під зад. Дезовий пінок змушує йти в слем, особливо гарно побудовані барабанні партії. В деяких місцях вони змусили б плакати багатьох українських драмерів. Як з’ясувалося, чистий вокал на приспіві та бласт-біт просто створені один для одного…Чи це таки талант? :) Назва каже сама за себе. Текстове навантаження цієї пісні складається якраз у рівновазі між плюсом й мінусом, між добром й злом. Обрати маєш саме ти.

Треки «No Hoard of Value» й «The Cloud Factory» вже не перший день гуляють мережею Інтернет і ви можете самі оцінити їх у офіційній групі ВК. Та і не хочу втомлювати слухачів, які їх вже чули ;)

Таємничій початок «Who’s Gonna Be The One», як найкраще характеризує середину альбому. Думки приблизно такі: «Вже половина пройшла! Невже й далі буде така сама кльова половина?» Гра Євгена на басу наче відповідає «Друже, все ще попереду». Кач, кач, кач. Не можна встояти. Таня питає «Хто стане першим?» під наповнений музичною насолодою звук. Партії залишаються на дуже високому рівні. Не повірив би, що це Український гурт, якби не знав. В тексті є призив до дії, до того що б стати цим самим «першим», який стане піклуватися про майбутнє.

«When Two Empires Collide» вразила найбільше з альбому. У ній йдеться про дві імперії, які пішли одна проти іншої. Текст максимально віддзеркалює драматизм ситуації для людини, яка знаходиться у самому пеклі подій. Дуже незвичайно поданий сам трек, партії на кшталт технічного дезу та знову потужний вокал. Виникає бажання слухати ще й ще, хоча це стосується й усього альбому.

Російськомовна пісня! Так, РОСІЙСЬКОМОВНА ПІСНЯ. Здивуванню немає меж. Хоча Jinjer ніколи не були жадібними до сюрпризів. І це справжній хардкор. Міцний біт і сінгалонги в приспівах, так й каже «Нумо хлопці, співаймо разом «Давай отступай!». Міцна, бадьора, як грім серед ясного неба разом з Львівською кавою, ось така вона «Желаю значит получу».

Остання пісня «Bad Water» не їсть дітей, але є логічним звершенням альбому. Взагалі , дивина, як в музикантів вийшло всі треки розкласти по полицях так, щоб вони слухалися на єдиному диханні. Це якась магія, стовідсотково. «Bad Water» є в кожному з нас й руйнує наше навколишнє середовище. Це як логічний круговорот зла. Час починати виливати з себе добру воду, щоб все стало на краще. Трек наповнений технічною грою, але нагадує старий добрий сладж. Тягнучий й файний. Навіть є відчуття, що ти бачиш це все у своїй голові. Це останній трек…

Матеріалу такого формату, якщо не в світі, то в нашій країні точно немає. Глибокий респект музикантам за виконану роботу й за те, що представляють нашу сцену з гарної сторони.

Ось й все хлопці та дівчата. Чекаємо на реліз альбому, слухаємо Jinjer й читаємо журнал ;)

Автор: Станіслав Потапенко