«Вільна акустика» - вільно, акустично, атмосферно!

Рейтинг
ПлохоОтлично 

      Холодного зимового недільного вечора зібралися на вулиці Городоцькій міста Львова ті, кого не злякав ні мороз, ні сніг в писок. Ті, хто хотів послухати щось і когось знайомих, але незвичних.  «Вільна акустика» приймала всіх охочих.

 

 

 

 

 

 

      Чесно кажучи, все було в старих добрих традиціях організації Віті Новосьолова: концерт почався невідомо-коли. Це в порівнянні із вказаним часом навіть в тій же зустрічі вконтакті.  Але таки почалося. І на тому дякуєм.

 

 

      Все почалося з того, що Вітя (АННА), Петя (Мерва) і Дичь (Мегамасс) вийшли на сцену з гітарами.  Перший спробував на ходу придумати промову лірично-емоційно-домашнього характеру, проте по ходу діла лише з третього разу згадав, який зараз місяць. Розуміємо, в самих свята і всі наслідки =)  

 

 

      Не зміг приїхати Олексій Ярош, що засмутило людей, які прийшли послухати його пісень. Проте по залу  тинявся  камерою Вася Прозоров (ТОЛ), який весь час підколював вокаліста Мегамассу стосовно «Олімпійського» і просто так.  Як не дивно, але оте, як вони всі мило жартували  і знущались одне з одного, і створило ту вільну та ледь не домашню атмосферу.

 

 

      Отож, «відкрив» вечір Петя Зарудний із своєю піснею про зіркову хворобу.  Аж виникла думка – а може то Мерву почати слухати? Голос просто-напросто заворожував своїм звучанням.  Поки люди чекали самого концерту, всі померзли. Але коли та трійця вийшла на сцену, зразу перестало бути якось пусто і по-крижаному холодно. 

 

 

      Як виявилося, акустика була настільки вільною, що кожен бажаючий міг вийти на сцену і виконати будь-яку пісню, яку він вміє/хоче/знає. Добровольців було мало – всього лиш троє. Перша дівчинка, юний герой, виконала пісню «Бонни и Клайд» російського гурту «Ночные снайперы»,  наступна ж лише співала, а Вітя їй акомпонував на гітарі поруч (цитата із залу: «В нас є дівчинка, яка хоче»). Серед добровольців виявився також Сергій Случак з К 402.

 

 

     Крутою фішкою вечора були білі аркуші паперу, приліплені до стенду з афішами. Там можна було написати свої враження, побажання, передати привіт мамі, намалювати якусь каку… Словом, що душа забажає. Але наскільки я пам’ятаю, цих добровольців було менше, ніж тих, що рискнули вийти на сцену.

 

 

     Говорячи про сцену і те, що на ній відбувалося… Там навіть пили за наше здоров’я і щастя, що з одного боку було досить таки мило. З іншого – якось не дуже. З третього – може їм теж було холодно сидіти?

Дуже, просто ду-у-у-у-у-у-у-у-у-уже незвично було чути Вітю, який не «кричав», а саме співав. Як і йому самому.  «Ніж» і «Червона Рута» після «Ой, хмариться, туманиться» - було щось.  Неочікуване та вражаюче.

 

 

      Мабуть, це було щось на зразок рівноправної заміни – не було Яроша, на сцені дві пісні співав Вася Прозоров, який до того весь час походжав по залу і знімав все і вся. Він і хотів закінчити той вечір.

 

 

 

 

      Якщо підбити підсумки, то виходить от що: було круто, хоча трошки прохолодно. Сам концерт – чіча-ляля, проте поки його дочекаєшся… І позитивна пропозиція на майбутнє – хай в «барі» буде щось пожувати, ібо одним пивом/коньяком дуже не зігрієшся ;-) Та побільше цікавих та оригінальних проектів =)

 

 

 

Репортаж вела Seele Krank

Фото Наталі Комарницької

Tweet

онлайн фильмы