Рейтинг

Як правильно зібрати гітару, яку ви правильно розбили!!!

 

Отже... Ваше ненаглядне барахло перетворилося на купу трісок і пилу ... Але, як виявляється, на купівлю нової грошей немає або ж прийшовши до тями після триденного запою, Ви виявили, що під гарячу руку потрапив перший Fender, склепаний самим Лео. Ви в депресії, в запої, коротше - в повному лайні! Але не потрібно горювати - адже все можна поправити!

 

Перше, що потрібно зарубати собі на носі (вусі, члені або іншій частині тіла) - це те, що ламати - не будувати! І якщо для того, щоб розбити насолоду вух Ваших, Вам вистачило одного зусилля для потужного розмаху, то при відновленні девайса доведеться постаратися.

 

 

Що нам потрібно:

 

1) сокирa

2) пила

3) рубанок

4) стамеска

5) лещата

6) дриль

7) молоток

8) болти, гайки, цвяхи, шурупи, саморізи (пам'ятай при цьому, що шуруп, забитий молотком, тримається набагато міцніше, ніж цвях, закручений викруткою!)

9) клей

10) епоксидка

11) лак

12) зварювання (про всяк випадок, а раптом знадобиться!)

13) праска

14) папір

15) наждачний папір

16) деревина (ялина, ясен, клен, палісандр, ебоні, рододендрон і т.д.)

17) тирсa

18) уламки від старої гітари

 

 

 

Перше, що необхідно зробити - це оцінити скоєне за п'ятибальною шкалою. Саме виходячи з цього ми і будемо визначаться з витратами праці і грошей на ремонт нещасної балалайки.

 

Отже:

 

1 бал - лузер! Або удар вийшов вкрай невдалим, або ж Вам в останній момент стало шкода гітару - скол, подряпина, маленька тріщина. Похвалитися нічим, але ремонт багато сил і часу не забере!

 

2 бали - новачок! Прогрес присутній! Від гітари відламаний шматок або ж у деці порядна тріщина; хитається гриф. Вам залишається шкодувати, що удар або не вийшов, або виявився сильнішим, ніж хотілося б - проколупаться доведеться кілька годин.

 

3 бали - золота середина! І результат гнівних старань є, і ремонт ще можливий! Розірвані струни, дека і гриф відтепер живуть окремо, купа подряпин і тріщин. Якщо Ви ледачі - беремо все це, складаємо до купи і добиваємо ногами! Якщо ні - день-другий витратити доведеться.

 

4 бали - майстер! Є всі шанси стати і майстром гітарним, бо ремонт зіставимо із збіркою гітари з нуля + наборка вітражів! Гриф вивернутий «з м'ясом», дека розбита на друзки, кілки, звукознімачі та інша механіка і електроніка розкидані по всій кімнаті, причому частина з них ремонту не підлягає. Гітару простіше і дешевше купити нову, але якщо нема чим зайнятися - вперед і з піснею!

 

5 балів - МАЕСТРО! Ви вже в дурці, а якщо ж ні - ви суперзірка! Намагатися щось зібрати з цього пилу (о, звукознімач! А, блін, це ж був кілок!) - Безглуздо! Магазини музичних інструментів вже з нетерпінням чекають на Вас і Ваш гаманець !:-)))

 

Власне, ремонт: 

 

1 бал

Подряпини затираємо наждачкою, відколи заливаємо епоксидкою, розмішаною з тирсою (можна використовувати гітару, розбиту на 5 балів), тріщинку заливаємо клеєм і сушимо праскою через папір. Ремонт - понтовий, займе від сили годину.

 

2 бали

Витягуємо болт, яким кріпиться хитаючийся гриф. Отвори розсвердлюємо і вставляємо болт більшого розміру. Тріщину заливаємо клеєм, гітару затискаємо в лещата і залишаємо сохнути на день-другий. Звук, звичайно, не дуже, але хоч щось є!

 

3 бали

Склеюємо частини деки так, як описано вище. Якщо не склеюється - беремо лист заліза, вирізаємо і нього пластини і скріплюємо шматки деки. Таким же способом пригвинчувати гриф. Замінюємо струни і кілки. До залізних пластин (так ось навіщо зварювання!) приварюється ланцюг - крім усього іншого у Вас тепер буде стильний ремінь! Їб...мся півдня з налаштуванням і чекаємо грошових надходжень на новий інструмент!

 

4 бали

Працюємо 2-3 місяці у Львові на «Трембіті» або в Чернігові на «Бандурі». Без отриманих там знань братися за ремонт ЦЬОГО - що проти вітру сцяти! Використовуємо всю фантазію, всілякі хитрощі і збираємо уламки і осколки в єдине ціле. Після складання допрацьовуємо напилком і відкриваємо майстерню з ремонту та виготовлення музичних інструментів!

 

5 балів

Приходимо на місце знищення, змітаємо тирсу та пил у відро для сміття, випиваємо не цокаючись за «царство небесне» і йдемо купувати нову гітару. Після покупки випиваємо за «ну, щоб служила», «ну, щоб звучала», «ну, щоб грала» і т.д. Таким чином знову напиваємося вщент і через 3 дні зарікається пити, бо купувати через день нову гітару замість розбитої - дуже вже накладно!

 

Успіху і побільше посмішок!

(стаття стирена із accords.com.ua)

Рейтинг

Сексуальні дочки рок-зірок!!!

 

Аві Лі Рот, дочка вокаліста гурту "Van Halen"

        

Ембер Ле Бон, дочка вокаліста Duran Durav - Саймона Ле Бон

   

Біжу Філліпс, дочка вокаліста гутру "The Mamas & the Papas" - Джона Філліпса

   

Ерін Лукас, дочка бас-гітариста гурту "AC/DC" Кліффа Уільямса

 

   

Індія Уотерс, дочка Роджера Уотерса (Pink Floyd)


 

   

Кімберлі Стюарт, дочка вокаліста "The Faces" Рода Стюарта

 

    

Лів Тайлер, дочка вокаліста групи Aerosmith Стівена Тайлера

 

   

Мінка Келлі, дочка колишнього гітариста "Aerosmith" -  Ріка Дюфе

 

   

Зоі Кравіц, дочка Ленні Кравіца

Рейтинг

Рок-готелі

     Якщо десь є рок-рай на землі, то можливо, він розташований саме на острові Балі в Індонезії і зветься він чотиризірковим Хард-Рок готелем.


     Це недешеве місце пропонує істинним любителям важкої музики комфортабельні номери в рок-стилі, басейни, ну ізвісно на території готелю розміщується і хард-рок кафе.


     Інший такий Hard Rock Hotel Pattaya розміщується на 40 кеме від аеропорту Утапао (уявіть собі - це у В"єтнамі) через дорогу від моря. На території діє власний нічний розважальний клуб Hard Rock Cafe.



Рейтинг

В Австралії знайшли черепаху-панка!



     Правду кажуть, що панка можна знайти будь-де і в будь-якому вигляді, але жителі міста Кенілворс, що у Австралії, ніяк не сподівалися побачити щось схоже в місцевій річці Мері-Ріверз.


    У представника рідкісного виду черепахи на голові чітко вгадувався зелений ірокез (причому зелений, звісно, безумовно тру).


Насправді, панк-зачіска на голові у тварини - ніщо інше, як водорослі-паразити, які дивним чином поселилися саме там, де поселилися, створивши цікавого виду картину. Отож, менше слів - більше фото.

 

 

Рейтинг

Постояльці дому престарілих створили рок-группу!



Німецькі пенсіонери вигадали цікавий спосіб "струснути старовиною" і створили рок-гурт. Загальний вік всіх учасників цього, направду олдскульного колективу,  складає 2203 роки.

 

 

Пенсіонери-рокери зараз готуються до зйомок в реаліті-шоу, яке покликане розповісти про історію створення цього незвичного колективу та показати будні його учасників. А попереду гурт чекає запис власних композицій і також омріяна ними репетиція з іншими, всесвітньо відомими старичками - АС/DC.

 

 

Також драйвові постояльці дому престарілих збираються виступити на фестивалі, що стане апогеєм їх біографії.

«У будинку престарілих нам все одно нічим зайнятися, то чому б нам і не спробувати себе в ролі рок-зірок? Ну а крім того, не може не привертати уваги той факт, що ми всі старші, ніж The Rolling Stones », - зазначив один з учасників групи (і справді, ролінгам тільки 267 рочків). 

 

 

Отже німецькі пенсіонери твердо довели усьому світу, що старіти можна лише тілом, а душа, тим більш коли в ній звучить на повну рок, не ризикує зістаритися:)





Оля Пелехата

Еще статьи...

  1. Рок-рекорди, що увійшли до Гіннесівської Книги