Distinct повільно але впевнено підкорюють музичні вершини

Рейтинг
ПлохоОтлично 

 

      Всі ми з нетерпінням чекали на тур АННИ в підтримку нового синглу «Ствердження». І якщо ви слідкуєте за рок-календарем, то напевно задумувались, що це за гурт такий виступатиме разом з метрами української альтернативи на фінальному концерті туру. Ми готові відповісти на ваше питання. Знайомтесь! Молоді, амбіційні, перспективні та шалено закохані в свою справу – гурт DISTiNcT. 

 

 

 

А розповісти КРОК-У-РОКу про своє дітище люб’язно погодився його вокаліст та один із засновників - Neo.

 

 

 

      Як давно існує DISTiNcT?

 

Гурт існує 1 рік, до того ще був гурт "Fever" але там ми грали трохи іншу музику – так що то не рахується.



      Зараз поширилась мода на російськомовні тексти. Ви співаєте  українською. Патріотизм? Чи щось інше?

 - Стосовно текстів... тут безпосередньо, як ми ніколи і не приховували, винна група ТОЛ. Я сам виріс в україномовній сім'ї та до певного моменту довго не сприймав спів українською. Коли одного разу, це було в 2006му році, здається, я вдома прослуховував у вінампі скорочені версії пісень ТОЛа і ставився до них якось дуже пофігістично, аж раптом заграв трек під назвою H2Obi (це той який починається зі слів "Я вигадав собі, твоє майбутнє...") і в цей момент мене шарахнуло - "та це ж те, що я ношу в собі все свідоме і не свідоме життя!!". В той вечір я переслухав цю пісню разів мабуть 100, а за ніч моє ДНК змінилося(як у фільмі про спайдермена) на голові виросли афрокосички, а на плечах з'явилися фірмові полоси "адідас" :) З того моменту для мене триває так би мовити "епоха нового життя".

 

 

 Недавно ви виступали у Львові на Mazafak-nation. Які враження від фестивалю?

 

 - Враження загалом чудові! Знаєте, дуже порадувало те, що почали робитися фести на альтернативну тематику, популярність якої за останні 5 років дуже знизилася. Приємні враження залишилися від того що всі гурти грали на дуже хорошому рівні - це величезний прорив для нашої країни. Інша справа, що може не всі гурти несуть той "нью-металевий" настрій, але це я вже вдався в суб'єктивізм. Уважуха за організацію пацанам із MONO, побільше б таких заходів.

 

 

 Коли нам чекати на вихід альбому?

 

 - Цікаве питання.. На 12 треків матеріал уже частково готовий, не до кінця правда - але це не проблема. Проблема в тому що через зайнятість на роботах у нас на улюблену справу залишається дуже мало часу. Але які перешкоди б не поставали перед нами - ми здаватися не збираємось.


 

       Ваші музичні кумири?

 

 - Ну тут у нас цілий салат. В шістьох нас дуже різні смаки. Я великий шанувальник "альтернативи 90-х" наприклад, Стас (гітарист) полюбляє пост-рок, Роберт(також гітарист) - великий фанат абстракт-хіп-хопу, ну і так далі.... А взагалі музика 90-х - початку 2000х це те що об'єднує всіх нас. Особисто в мене все почалося з гурту Limp Bizkit - ще в школі. Улюблені гурти: Norma Jean, Korn, Meshuggah, Prodigy, Massive Attack, ТОЛ та багато інших ще.

 

 

      Чи підтримуєте звязки з "колегами по цеху"? 

 

Дружимо з колективами MONO, Tonada а також з ужгородськими багатьма. З Жекою із Скінхейта спілкуємось.


 

       Музика - основне заняття в твоєму житті, чи помимо цього ти ще десь навчаєшся/працюєш?

 

 - Взагалі я програміст по професії. Майже кожен з нас працює щоб забезпечити своє життя. Мені пощастило - в мене хороша робота і я непогано заробляю, але для цього треба віддаватися і постійно розвиватися в цьому напрямку. Ми, на жаль, ще не те покоління в нашій країні, яке може дозволити собі займатися суто улюбленою справою без того, щоб вести відчайдушну боротьбу за засоби для існування.

 

 

 DISTiNcT приносить якийсь прибуток?

 

 - Ні. Наскільки мені відомо, те що можна назвати "прибутком" в прямому сенсі, не мають навіть гранди вітчизняної альтернативної сцени.

 

 

     Як ставляться до твого проекту родичі, близькі?

 

 - Мій батько вважає що це деструктивна музика і що в мене дуже негативне мислення. Та я інакше не вмію, тому малюю звуками і словами те, яким життя є для мене насправді. Як хтось може сприймати світ по-іншому, для мене не зрозуміло.

 

 

Наскільки я розумію, ви є і організаторами концерту...важко було запросити АННУ? Адже до цього вони не часто балували ужгородську публіку своїми виступами.

 

Ну взагалі АННА вже двічі була в Ужгороді. А на цей раз все сталося якось само собою - хто з ким домовився я навіть не знаю, та це не важливо. Головне що буде круто на 100%. Тому не має значення закінчиться для нас все в 2012 році чи ні.... але якщо робляться такі концерти - то ситуація в світі йде не поправку :) Приходьте, слухайте, відриваєйтесь і викидуйде з себе нафіг весь біль !
 

 

Tweet

онлайн фильмы